I've been in my 21 years old!

Assalamualaikum ya Allah tak sangka boleh jumpa balik blog ni hahaa. Actually, ni blog masa zaman tak matang dulu and then masa nak tukar profile picture tadi terjumpa options nak pilih gamba from files yang mana tau. And then ada option misscasyovella. casyovella? i dah macam, this sounds familiar. Pastu try search kat google and hahaa i've got it. lewls.


Anyway to anyone yang follow my blog but i know actually takde sape pun yang nak follow haha. But still, hai I'm ayu. Not so ayu, dont believe my name. and now I'm already 21 years old. Oh my God i cant believe it!

Alhamdulilah sekarang aku dah pun masuk alam universiti. Actually dah tahun ketiga. dah nak habis dah pun. I hope i can graduate next year amin.... So, benda first yang aku buat lepas jumpa balik my blog is cerita pasal my exs and this and that ya allah kenapa tersangat sangat lah tak matang. Rasa macam nak nangis sambil cekik leher je rasa haha



So, now i'm being single. Act, refer to my previous post pasal... superman? 😂 okay nangis kelakar dulu. haha actually, so many things happened between aku dengan dia. Latest punya post talk abot i've been with him for almost 6 months kan? padahal dah 4 tahun. Finally! 😍 haha. But still, its not going anywhere. Ktorang putus jugak for some reasons yang betul betul reasonable lah. After all, aku pun tak rasa pape sangat pun. well, maybe sebab dah lama sangat feeling bosan tu dah tinggi so bla bla bla now i'm single ohyeah 🙌 It feels better you know. Tak payah serabutkan my mind and so on with some stupid matter. Sekarang kawan je. I prefer a friend (actually its not A friend 😂 i hve mny  friends) rather than a boyfriend so kita kawan sampai kawen ok? InsyaALLAH. 😘 So, hai again. My name is ayu. This is my childish blog a long longgg loonggggg time ago (not so long actually). Masa tu tahun 2012 and now dah 2016 wehh move on la ayu haha. Bye guys have a nice day i love you.

Sabar je k.



Assalamualaikum, Hello. ((:

   Selamat pagi, petang, malam and tengah malam semua fweng fweng yang disayangi dan disegani. :B


  Aku nak cakap pasal EX aku.Ehem, 'Superman aku yang dah terhapus tulahh. Hm, korang ingat.? Err, buat buat tak ingat jelah key. Well, lebih enam bulan aku dengan dia. Bukan senang nak lupa dia sebab banyak benda yang dia buat aku berubah. Banyak wehh. Banyak. :')

  Tapi sekarang ni aku macam dah boleh terima. Dah boleh terima yang kami memang tak boleh kapel. Kekadang kan, bila aku baca novel, aku mesti teringat dia. Wee, kantoi lah suka berangan kan. haha,

   keyy, keyy, aku serious. Anw, dia still macam tak boleh terima. Dia tak boleh terima family aku tak suka dia. Tapi dia cakap 'okey, saya akan try untuk sedar siapa saya nak bersama dengan awak'. Serious, ayat dia memang sedih. Aku tersentuh sikit. 'SIKIT je'. Tapi malang sangat sebab aku memang tak suka gila gila laki yang suka buat ayat sedih macam ni. GELI tau takk. *buat muka marah. hehee

  tapi serious weyy serious. Aku jadi meluat kat dia. Aku taktau and aku tak faham kenapa. Maybe banyak sangat ayat sedih yang dia tabur kat aku buat aku jadi muak, kenyang, nak muntah, nak berak. Err, sorry.

    Dia still tak dapat terima apa aku buat kat dia. Okey, pengakuan jujur dari seorang KAWAN. Sorry sangat sangat. Saya tau saya banyak sakitkan awak. Sakit hati, sakit jiwa, sakit kepala, sakit kelapa. Semua sakit laahhh. Sorry k sorry. Benda paling teruk sorang pempuan buat is bila dia bagi harapan kat lelaki tu padahal dia dengan laki tu memang tak bleh nak stay together. Tolong faham yang saya taknakk bagi awak harapan. and Sorry again. :')
                                                   
   Haritu dia macam nak ambik aku jadi adik angkat dia. Tapi aku rimaih la nak berangkat angkat ni. Aku takk suka. Lagi bagus stay sebagai kawan daripada berangkat segala. Kan.?  Fweng,tolong setuju dengan aku. *buat muka comel. Wee..

 To the capital B, you is the best. Awak hebat sebab banyak ubahkan perangai saya yang tak berapa betul ni then bagi betul sikit. But, we are not together. Betulkan dulu kesilapan yang awak buat. Then, baru jumpa saya and saya akan buli awak sepuluh tahun lepas tu baru kapel okay.?? HAHA, baik awak carik pempuan lain je kan.? LOL.

   i miss you. kbye.
 muahh,







 


Harapan.





      Assalamualaikum,

Hai guys. Happy holiday and happy good morning, evening, night and midnight. ((:
 
  okay, aku seronok. Seriously seronok tengok orang yang boleh kerja and have their money. Enjoy with it. Hang out with own money and blaa..blaa..blaa.. lahh. Nak kerja weyy. Serious nak kerja. Nak belajar penat untuk carik duit sendiri. And nak kumpul duit for my camera.

  My camera.? yess, my camera. This camera -->
                                             .

Yes, this camera. Okay,okay, memang la kalau kerja tak sampai tiga bulan memang tak mungkin dapat kumpul RM2000. tapi, kalau kumpul and kumpul and kumpul and kumpuuuuul mesti dapat kan.?((:

  Doakan aku. Supaya aku boleh kerja and kumpul duit and got this camera. Ohemgyy,ohemmgyy,ohemgyy..!!! doakan aku keyy. Sorry guys, untuk hari ni. Boleh sampai sini je sebab nak buat tuuu laa.nak buat ni laa. Got to go. baibai taitai paipai . ((; muah for youu. 

My SPM. (:


Assalamualaikum, hello guys.

so, sihat semua.? I hope so. (: aku kat sini sihat jo. Eh. over pulak. macam la korang tanya aku. LOL.

  key, key, aku ada satu benda nak tunjuk kat korang k. taraaaaa..


hohoooo, aku dah settle SPM weyy. jeles tak.? jeles tak.? --' loljk. Anw, seriously aku memang super duper excited. To be a truly teenager. heheee. (:

  Act, aku memang la excited. Tapi, sedih tu memang kedaboom laa. Imagine that bila korang dah biasa bangun pagi-pagi then dengar orang bising-bising, orang menjerit, orang membebel, orang study, and orang gelak. And semua tu memang dah takda. What do you feel.? mesti rasa macam nak gila, menangis, sedih.
I miss my friend. I miss my super power friend. :'(

  But, perpisahan memang akan ada dalam hidup right.? redha k redha. Macam mana lah kehidupan aku lepas ni. Kerja tu memang tak lah. Sebab menurut kata ibuku yang terchinta. "ayu duduk rumah.Tak payah kerja. Belajar uruskan rumah tangga. Nanti sambung U dah tak boleh nak belajar."  wahh, ma ni macam sure sure je ayu masuk U. tapi, amin ya rabbal alaminnn. Doa seorang ibu. ((:


  Kahwin. eeeeeyaabedabeduuu. bila lah nak kahwin. yekk, gedik pulun over menyampah ja aku ni. But, whateverafter lah. Teringin nak ada suami, anak and family. weee, gatal gatal. Baru 17 keyy. sabor, sabor. Calon pun tadak lagi. Dah gedik gedik nak kahwin. stop k stop. :B

  okay, fwengg. Nanti kita check out lagi k. Doakan yang terbaik untuk kite. and kite pon doakan yang teraik untuk awok semua. bai bai. pai pai. tai tai. ((:

hikmah,

 Assalamualaikum w.b.t ,
 
 hai semua, lama tak update belog kan.? sorry, aku busy. Terlampau busy sebenarnya. Kadang-kadang on facebook lepas teringat la jugak dekat blogger.com ni tapi tak on jugak belog ni. Busy and Bermasalah. Yeaa, bermasalah. Bermasalah dengan semua benda. Dah macam orang gile. key, tipu.

  Kadang-kadang apa yang kita rasa terbaik untuk kita tu bukan macam yang kita anggap kan.? sorry, aku nak bagitau awal-awal entry aku kali ini tema JIWANG key. okey, sambung feel balik. Aku rasa dia yang terbaik dah. Aku selalu impi dapat lelaki macam dia. Then, bila dah dapat. Rupanya, dia tu bukan untuk aku.Ahhh, dah la. tension la jiwang-jiwang macam ni. tapi nak jiwang jugak. -,-'

 How you love someone.? answer me please. Kawan-kawan aku cakap dia tak layak untuk aku. Even mak aku pun cakap macam tu. Sebab dia tak 'pandai'and takde masa depan. The one reason thats make me must leave him. MUST. Yaaaa, macam yang korang cakap. Memang dia tak pandai. Tapi, dia banyak ilmu agama. Ilmu agama dia penuh kat dada. Dia ajar aku solat sunat dhuha. Dia sedarkan aku wajibnya solat fardhu. Dia latih aku jangan sebarkan aib orang (mengumpat). yes, orang yang korang kata tak pandai tu yang ajar aku. orang yang korang cakap takde masa depan tu yang ajar aku.

                                               

seriously, aku tak boleh lupa dia. Gelak dia, senyum dia, semuanya. Tapi nak buat macam mana. Aku kena tempuh semua tu sebab ada hikmah di sebalik semua tu. Insyallah, Aku akan jumpa orang yang lebih baik daripada dia. Doakan aku tau sayang. err, sayang tu korang. Bukan dia. HAPPY SMILEY and bai bai. (:











my awesome friends.

   assalamualaikum. (:

lama gila belog ni tak berupdate.okay , fuuuuhhhh.fuuuhhhh . *tiup habuk.


hai semua , lama tak jumpa kann.? chooiii , buat macam belog ni femes.macam ramai ja orang yang baca . puiii la hang ayu. *lol

betul la orang kata , 'couple' ni melalaikan . see what . aku sendiri pun dah terlalai nak update belog sebab bizi dengan sweetheart aku sorang tuu . aceehhh .okay , sila bhouu dekat aku sebab jiwang lebih.

  FRIEND , KAWAN . kawan lebih dikenali sebagai blaa...blaa..blaa..kita mestila menghargai kawan contohnya bla...blaaa..blaa..aku takda masa lah nak buat ayat skema macam tu. seriously mengantuk right.?

2012 .  two thousand twelve . have many memories between me and them. they are my heart . they are my life.they perfect my time .   LOVE them . and YOU too. (:


nahhh , ambik hati aku ni and jaga elok elok . tapi kena share dengan 'dia'  <3

  dulu , KAMI rapat sangat .selalu jadi belangkas . even 17 orang and ofkos la memang bukan belangkas tapi pegi mana pun memang KAMI semua sama sama .miss that moment actually . really miss it . *i swear.

 dulu , nak decide something mesti sama sama . even 17 orang tapi KAMI tetap minta pendapat setiap orang. sebab nak mengelak rasa tak puas hati each other .see what . . betapa rapatnya  KAMI dulu .

okay , abaikan aku yang hudoh tu . hor hor (:

                                      here we are , with a thousand of love . but now , its nothing.

 sekarang ni just NOTHING .KAMI jadi berkumpulan . berpuak-puak. ada puak HOT. ada puak BAIK. ada puak JAHAT sikit. sedih kadang kadang . bila KAMI saling kutuk kutuk . bila puak tu tak puas hati kat puak yang satu lagi . padahal dulu KAMI kongsi nasi dalam satu pinggan . errr , hiperbola kot . hehe

  aku sayang hampa . SUMPAH.! tapi bila jadi macam ni , memang sedih . semua yang jadi ni starting just because two person and semua musnah macam kena jilat api .*wipe tears.

 tahun ni tahun last KAMI and KAMI still macam ni starting bulan 4 until now.tapi yang pasti , ni adalah kawan-kawan aku yang paling superb dari dulu sampai sekarang.
 NUR SYAKIRAH , NUR AMIRA HAIDA , NUR SYARUL NADIA , NURAZILA , NUR FARZANA , NUR SHILA , NOOR SYAHIRAH , SITI SYAIRAH , NUR FATIN AYUNI , NABILAH MARZUKI  ,NUR DIANA , ATIKAH HASLINDA , SITI NOORIRYANI , FARAH HAZIQAH  NOOR AZIELA . 


and ONLY THEM .  love you friends .(: 








.

My Superman.

Assalamualaikum .

wahh , tajuk tak boleh blahh .My Superman.? yes dear .He's my Superman .Aummm .(: grrrr..sudahsudahh .

okay , let me introduce you.Tadaaaaa .

- His name is Bolqini Basharudin.Yes,a little bit weird kann but..heyy,jangan kutuk Superman kite keyy.HAHA . k gedik :D
-Dia tua setahun dari aku.Okay ramai ramai angkat jari dan kiraaa . lol
-Macam mana pun dia,aku suka dia.Macam mana pun dia aku terima dia.Okay,stop jiwang.

What.?nak tengok gambar.? no way beb.dia pemalu.HAHA.Actually,dia tak hensom pun.Superman kite tak hensom macam Superman awokk. :P tapi . biarla tak hensom kann .Then,kita tak payah nak risau kalau kalau dia gatal dengan Catwoman lain.lewls.*k stopp.Tapi kann,kawan aku kata dia hensom.Okay pakcik Bolqini dipersilakan kembang.Aku pun kembang jugak la sebenanya.*lol

Yang penting,dia baik tau.eh eh,Superman mana yang tak baik kann.*k pulun ja.Mak kata,study duluuu.Yeahhhh madam.I will.Just don't worry about it.SPM weyy SPM.Orang lain sibuk SPM hang dok kalut dengan Superman hang tuu.Nanti mak hang bagi hang makan Spenderman baru hang tauu. HAHA .*just stop annoying ayuuu.
Okay,hear this.yes dear.yes mom and yes malaysiaa.SPM kann.siapa yang taknak success.?semua orang nak.I will prove to you.Aku boleh berjaya.Yeahhhhhh.*jerit kuat-kuat.


Gambar ni dia curi dari facebook aku.Memang mengamuk betul aku masa dia bagitau aku tu.

FYI ,dia ni.memang kuat merajuk.Grrr.Kekadang geram jugak.Kekadang comel jugak.Dengan adik angkat aku,Ben pun dia nak jelly.Eleh,macamla aku nak bercintan cintun pulak dengan si Ben tu.Even dengan kawan-kawan dia sendiri pun dia jelly.Kalau aku sebut nama kawan dia sikit pun dah tacing lebih.Dasar budak manja.Pakcik Bolqini dipersilakan tergigit lidah sebab saya sedang kutuk awak.HAHA.

Okay,aku bahagia sekarang and aku akan pastikan aku lebih bahagia dengan kejayaan aku nanti.please,pray for me.InsyALLAH.(': byebye.

------Followers